Mobilisoiva vauvahieronta

Olen hoitanut vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla vauvoja vuodesta 2012 ja kokenut sen olevan hyvin vaikuttavaa monelle vauvalle, joita olenkin saanut hoitaa yli 2000. Hoidettavien vauvojen joukossa on niitä, joiden kohdalla olen huomannut, että he tarvitsevat vielä jotain sellaista johon itsellä eivät ole taidot riittäneet ja olen ohjannut heitä alan ammattilaisille (esim. osteopaatille ja lasten fysioterapeutille).

Olen todella innoissani, että saan olla yksi eturintamassa koulutuksen käyneistä Mobilisoivan vauvahieronnan ammattilaisista ja saan tarjota perheille tätä menetelmää vauvojen hyvinvoinnin eduksi. Menetelmän ovat kehittäneet Reeta Ylikoski ja Merja Koivunen Balance Care Oy:stä. Alla lainaus yrityksen Balance Care Oy:n sivulta:

” Kehittämällämme mobilisoivalla vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat vaivoja vauvalle, lisäksi vyöhyketerapialla tuetaan elinjärjestelmiä. Mobilisoiva vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää myös sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa.”

”Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, rankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon. Vauvahierojan koulutuksessa korostetaan aistimisen ja vauvan eleiden tulkitsemisen tärkeyttä.”

– Reeta Ylikoski ja Merja Koivunen –

Mobilisoiva vauvahieronta tukee vauvan sensomotorista kehitystä kokonaisvaltaisesti ja auttaa vauvaa oppimaan kehitykseensä kuuluvia vaiheita luonnollisessa tahdissa. Vauva työskentelee kehonsa hallinnassa aina äärirajoillaan ja sitä kautta hän pystyy kehittymään eteenpäin lattialta kohti liikkuvaista ja juoksevaa leikki-ikäistä lasta. Vauvoilla, joilla on mm. refluksia, runsasta pulauttelua, unihaasteita, vatsavaivoja ja silentrefluksia voivat oireista johtuen kehittyä hitaammassa tahdissa, koska oireilu haastaa selällän ja vatsamakuulla olemisen.

Täydennyskouluttautumiseni lasten osalta on koskenut erityisesti kireään huuli- ja kielijänteseen, faskioihin, imetysohjaukseen sekä vauvahieronnan ammattilaisille suunnattuihin koulutuksiin. Sanotaanko, että nälkä kasvaa kokemuksen karttuessa ja olen tiennyt, että on jotain vielä vaikuttavampaa, joka minua odottaa ja nyt olen päässyt käymään siihen liittyvän koulutuksen.

Mikäli vauvalla on jotain lääketieteellistä hoitoa vaativia sairauksia niin mobilisoiva vauvahieronta ei korvaa lääketieteellistä hoitoa ja hoito tehdään huomioiden yhteistyö lapsen vanhempien ja virallisten terveydenhuollon tahojen kanssa.

vauvaa hierotaan
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Salla Joutsen

Salla Joutsen

Kun tarvitset neuvoa, ohjausta tai lempeää rinnallakulkijaa perheesi hyvinvoinnin tukemiseen, kuljen mielelläni rinnallasi.