Vauvahierontaa pienokaisesi parhaaksi
− vyöhyketerapiasta ja mobilisoivasta vauvahieronnasta helpotusta vauvasi vaivoihin

Kärsiikö pienokaisesi vatsan kouristelusta, ilmavaivoista, ummetuksesta tai koliikista? Onko silmäterälläsi toistuvia korvatulehduksia tai iho-ongelmia?

Vauva viestii herkästi hyvinvoinnistaan, ja vaikka pienokaisesta pidettäisiin erityisen hyvää huolta, vauvasi saattaa kärsiä vatsan kouristelusta, ilmavaivoista, ummetuksesta, koliikista, toistuvista korvatulehduksia tai iho-ongelmista. Vauvan ruuansulatuskanava ja munuaisten toiminta kehittyy valmiiksi vähitellen, ja siksi niin moni vauva kärsii ruoansulatusvaivoista. Vauvan keho saattaa myös olla ”jumissa” syntymän jälkeen ja pitkään kestäneet itkukohtaukset aiheuttavat jännitystiloja koko kehoon.

Pitkään jatkuneena epämiellyttävät tunteet lisäävät vauvan itkuisuutta ja aiheuttavat myös unettomuutta, mikä edelleen aiheuttaa stressiä koko perheelle. Kierre on nopeasti valmis. Apu lähtee siitä, että vauvaa autetaan, jolloin lapsen oireet lievittyvät. Kun vauva rentoutuu, myös koko muu perhe voi paremmin.

Vyöhyketerapialla ja mobilisoivalla vauvahieronnalla oireita voidaan helpottaa


Vyöhyketerapeuttinen, mobilisoiva vauvahieronta on luonnollinen, lääkkeetön ja turvallinen hoitomuoto, jossa vauvaa käsitellään lempeästi, hellästi ja vauvan tarpeita kuunnellen. Hoidossa vauvan olo rentoutuu, aineenvaihdunta vilkastuu, uni paranee ja syvenee. Samalla vauva oppii tunnistamaan kehoaan.

Vauvahieronnalla voidaan

Vauvahieronta on lempeää kosketushoitoa
– aina vauvan ehdoilla


Hyödynnän vauvahieronnassa
sekä refleksologista vyöhyketerapiaa että Balance Care Oy:n kehittämän mobilisoivan vauvahieronnan menetelmiä (Baby Balance®). Olen hoitanut vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla jo yli kahtatuhatta vauvaa, ja mobilisoivan vauvahieronnan koulutukseni avulla voin hoitaa yhä monipuolisemmin yhä useampia lapsia.

Baby Balance® -menetelmän mukaisella, mobilisoivalla vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat vauvalle erilaisia vaivoja. Vyöhyketerapialla tuetaan lisäksi elinjärjestelmiä.

Mobilisoiva vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Hoidossa kiinnitetään erityistä huomiota hengityksen normalisoimiseen, rankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon. Vauvan eleitä tulkitaan ja aistitaan herkällä korvalla koko hoidon ajan.

Painallushieronta ja vauvan omat luonnolliset liikkeet tukevat ongelmakohtien pehmenemistä ja kudosten elastisuutta. Hoidossa käytetään lämmitettyä oliiviöljyä tai muuta vauvallesi sopivaa öljyä pitämään ote lempeänä silloinkin, kun iholle tulee liukuvia otteita. Käsittely tapahtuu päästä varpaisiin, hellästi hieroen ja tehostaen oireita hoitavia kohtia.

Vauvat, jotka kärsivät mm. refluksista, silentrefluksista, runsaasta pulauttelusta, uniongelmista ja vatsavaivoista, voivat oireista johtuen kehittyä hitaammassa tahdissa, koska oireilu haastaa selällä ja vatsamakuulla olemisen. Mobilisoiva vauvahieronta tukee lapsen sensomotorista kehitystä ja auttaa vauvaa oppimaan kehitykseensä kuuluvia vaiheita luonnollisessa tahdissa

mobilisoivaa hierontaa vauvalle

Vyöhyketerapian monipuoliset hyödyt näkyvät nopeasti
– jo muutama voi hoitokerta voi riittää


Vyöhyketerapian avulla helpotat vauvan oloa ja tehostat vauvan kehonhallintaa. Keholliset oireet helpottavat, kun pienen kehon jännitystilat saadaan turvallisesti
purettua. Hoidon vaikutukset myös näkyvät nopeasti − jo muutama hoitokerta voi riittää siihen, että vauvan olossa tapahtuu merkittävää kohennusta.

Vyöhyketerapia on avuksi myös yhteyden saavuttamiseksi lapseen. Tämä on hyväksi erityisesti tilanteissa, joissa vanhemmilla ei ole ollut mahdollisuuksia seurustella vastasyntyneensä kanssa. Hieronnassa vauvan hyvää oloa tuottavan endorfiinin- ja oksitosiinihormonin erittyminen lisääntyy. Ihon kautta tämä vaikutus siirtyy myös vanhemmalle, joka näkyy vanhemmalla mm. rintamaidon erityksen runsastumisena. Puolisolle vauvahieronta tarjoaa mahdollisuuden päästä lähelle ja tutuksi lapsensa kanssa.

Vanhemmat saavat halutessaan ohjauksen tärkeimpien alueiden hierontaan myös kotona. Päivittäisestä hieronnasta voi muodostua rauhoittumisen ja keskittymisen hetki, joka on yhtä hoitava niin lapselle kuin vanhemmallekin. Vanhemman ja lapsen vuorovaikutus kehittyy ja yhteys syvenee.

Tutustu myös synnytyksestä ja raskaudesta palauttavaan vyöhyketerapeuttiseen hierontaan

Sopiiko vyöhyketerapia meille?


Vyöhyketerapiaa voidaan käyttää minkä tahansa ikäiselle lapselle, sillä hoito muokataan lapsen kehitystason mukaiseksi. Koska hoito on luonnollinen, lääkkeetön ja turvallinen, hoidolle ei yleensä ole estettä.

Mikäli vauvalla on lääketieteellistä hoitoa vaativia sairauksia, mobilisoiva vauvahieronta ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Hoito tehdään yhteistyössä lapsen vanhempien ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, ja tarvittaessa ohjaan lapsen toiselle ammattilaiselle.

Ennen rokotuksia ja niiden jälkeen on suositeltavaa pitää viikon tauko ennen seuraavaa hoitokertaa.

Palveluni laadunvalvonta


Hoidon laadun takaamiseksi sinulla on kuluttajana oikeus antaa palautetta hoidosta.  Jos et ole hoitoon tyytyväinen, otathan ensisijaisesti yhteyttä minuun selvittääksesi asian.  Jos emme pääse asiassa yhteiseen ymmärrykseen, sinulla on aina oikeus viedä asia kuluttajariitalautakunnan selvitettäväksi (www.kuluttajariita.fi). 
Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). 

Vauvahieronnan hinnat

Vauvojen koliikki, vyöhyketerapiakäsittely

45 €/55 €

vastaanotolla/kotikäyntinä

Synnytyksen jälkeinen koko perheen vyöhyketerapiakäynti

140 €/kerta

Refleksologisen vyöhyketerapian harjoitushoidot

35 €

vastaanotolla