Kehollista tasapainoa synnytykseen

Koulutus Jyväskylässä 11.4.2015

Kehollista tasapainoa
Kaikki odottajat hyötyvät tasapainottavista ja rentouttavista harjoituksista raskausaikana, jotka ovat hellävaraisia, turvallisia ja kenen tahansa opeteltavissa. Opettelemme yksinkertaisia harjoituksia, asentoja ja tekniikoita, joilla lantioon voi tehdä tilaa raskausaikana sekä synnytyksessä. Monia liikkeitä voi tehdä yksin kotona tai kumppanin tai doulan kanssa. Kouluttaja toimii Eeva Itkonen, Jaga

Kurssin ensimmäinen osuus on tarkoitettu odottajille ja kaikille kiinnostuneille. Jälkimmäinen osuus on suunnattu erityisesti doulille ja odottajien tai synnyttäjien kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu!

Kurssilla tutustumme lantion ja kohdun anatomiaan sekä painovoiman ja liikkeen hyödyntämiseen synnytyksessä. Käymme läpi raskausajan ja synnytyksen asentoja ja tekniikoita, jotka edesauttavat vauvan laskeutumista lantiossa optimaalisessa asennossa. Usein synnyttäjät hakeutuvat itse synnytyksessä vauvan laskeutumista helpottaviin asentoihin. Jos synnytyksen pitkittyminen tai pysähtyminen johtuu vauvan epäoptimaalisesta asennosta kohdussa, vauvan kääntymistä suotuisampaan asentoon ja tarjontaan voidaan helpottaa lempeästi ja turvallisesti.

Kurssi 1. klo 9.00-11.00. Avoin kaikille

– tavoitteena ymmärtää vauvan tarjonnan vaikutukset synnytyksen kulkuun ja oppia perusteet sikiön optimaalisesta tarjonnasta (Optimal Fetal Positioning)

– tuntea raskausajan asentoja ja harjoituksia, joilla voidaan lisätä kehollista tasapainoa, vaikuttaa suotuisasti vauvan asentoon ja tarjontaan kohdussa sekä rentouttaa lantionpohjaa

– tuntea perätilassa tai poikittain kohdussa olevan vauvan kääntymiseen tähtääviä asentoja ja harjoituksista raskausaikana

Kurssi 2. klo 12-16.00. Doulille ja odottajien tai synnyttäjien kanssa työskenteleville ammattilaisille.

– tavoitteena tunnistaa merkkejä avotarjonnan ym. epäoptimaalisen tarjonnan aiheuttamista sudenkuopista ja synnytyksen pysähtymisestä synnytyksen eri vaiheissa

– ymmärtää vauvan laskeutumiseen lantiossa vaikuttavia tekijöitä synnytyksen aikana

– oppia keinoja tukea synnyttäjää ja erilaisia liikkeitä ja tekniikoita, joilla voi tehdä tilaa synnytyksessä tarpeen mukaan joko lantion yläaukeamaan, lantion loukkoon tai ala-aukeamaan.

Paikka on Perhekeskus Tourutuvalla, Tourukatu 25 D 49.
Kartan löydät oheisesta linkistä. Viereisillä kaduilla on kiekkopaikkoja autoille.

Tarjoamme pientä purtavaa + kahvi/tee osallistujille aamu- ja iltapäivässä. Kurssien välissä on omakustanteinen lounastauko. Ruokahetkeä varten voit katsoa sopivia ruokapaikkoja täältä.
Tourutuvalla on myös ruokailuvälineet, mikro ja jääkaappi, joten voit tuoda myös omat eväät. Kannattaa varata mukavat vaatteet ja voit myöskin ottaa mukaasi joogamaton, mikäli sellainen löytyy.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset 4.4.2015 mennessä. Kehollista tasapainoa

Hinta:
– 1. kurssi (aamupäivä, klo 9.00-11.00), hinta 45,-
– 2. kurssi (iltapäivä, klo 12.00-16.00), hinta 80,-
– 1. ja 2. kurssit (kokopäivä), hinta 110,-

Toimitusehdot:

Ilmoittautuminen kurssille on sitova.
Kurssi sisältää opetuksen, tilat, todistuksen ja jaettavan materiaalin.
Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kurssille osallistumisen voi perua kuluitta seitsemän (7) päivää ennen kurssin alkamista.
Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 prosenttia kurssin hinnasta.
Peruutuksesta tulee aina ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla. Ilman peruutusta kurssilta poisjääneiltä veloitamme koko kurssin hinnan.
Sairastapauksissa palautamme kurssimaksun vähennettynä toimistokuluilla (10 euroa) lääkärintodistusta vastaan.
Kurssien osalta tilaaja voi kuitenkin aina halutessaan siirtää maksetun kurssiosallistumisen toiselle henkilölle.

Kurssien peruuntuminen myyjän toimesta
Jos kurssia ei pystytä järjestämään esimerkiksi kouluttajan sairastumisen tai liian vähäisen osallistujamäärän johdosta, Rinnalla tarjoaa tilalle vastaavaa palvelua toisena ajankohtana tai hyvittää tilauksen arvon kokonaisuudessaan viipymättä tilillesi. Koulutuksen peruuntumisesta ilmoitetaan puhelimitse, jos se on ilmoitettu järjestäjälle.

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu!