Vyöhyketerapia04.03.2013

Vauva viestii herkästi hyvinvoinnistaan. Hyvästä huolenpidosta huolimatta, vauva saattaa ajoittain tai jatkuvasti kärsiä mm. vatsa- ja/tai iho-oireista, ummetuksesta ja toistuvista korvatulehduksista. Pitkään jatkuneena tällaiset epämiellyttävät tunteet lisäävät vauvan itkua ja aiheuttavat myös unettomuutta.

Vauvan ruuansulatuskanava ja munuaisten toiminta kehittyy valmiiksi vähitellen, ja siksi niin moni vauva kärsii ruuansulatusvaivoista; vatsan kouristelusta, ilmavaivoista ja koliikista. Näihin vaivoihin saa apua, kun huomioidaan äidin ruokavaliossa olevia ruoka-aineita sekä vauvalle tehtävällä hieronnalla.  Vauvan keho saattaa olla ”jumissa” syntymän jälkeen ja pitkään kestäneet itkukohtaukset aiheuttavat jännitystiloja koko kehoon.

Vauvan hieronta on lempeää kosketushoitoa!

Viimeisin vauvahieronnan koulutukseni Mobilisoiva vauvahieronta tuo käyttöön mobilisoivaa otetta hierontaan ja yhdistämällä refleksologista vyöhyketerapiaa ja sen heijastealueita päästään käsittelemään koko kehoa monipuolisesti ja tarkasti. Hieronnassa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskian toiminnasta. Painallushieronta ja vauvan omat luonnolliset liikkeet tukevat ongelmakohtien pehmenemistä ja kudosten elastisuutta. Hoidossa käytetään lämmitettyä oliiviöljyä tai muuta erityisesti vauvallesi sopivaa öljyä pitämään ote lempeänä silloinkin, kun iholle tulee liukuvia otteita.  Se on myös helppo ja turvallinen hoitomuoto, jossa ei tarvita lääkkeitä. Kohdussa ollessa vauva on saanut ihon kautta paljon hierontaa ja nyt se pitää tehdä muulla tavoin. Hieronta saa aikaan vauvalla mm. verenkierron vilkastumista, hengityksen syvenemistä, ruuansulatuksen vauhdittumista, hermoston tasapainottumista ihon tuntoreseptoreiden kautta, laukaisee lihasjännityksiä, parantaa ja syventää unen laatua ja edesauttaa motorista kehitystä.

Vauvan ehdoilla

Käsittely tapahtuu lempeästi vauvan ehdoilla ja ilman kipua. Jo muutama hoitokerta voi olla avuksi, jolloin vauvan olotila paranee selvästi. Käytännössä hoito myös ohjaa vauvaa itse löytämään hyvän ja tasapainoisen tilan elimistölleen.

Vauvahieronta on avuksi myös yhteyden saavuttamiseksi lapseen, jos vanhemmilla ei ole ollut mahdollisuuksia seurustella vastasyntyneen kanssa. Vanhempien  hieroessa vauvaa lisääntyy vauvalla hyvää oloa tuottavan endorfiinin- ja oksitosiini hormonin erittyminen ja vauva puolestaan antaa sitä vanhemmille. Imettävälle naiselle tämä vaikutus mm. lisää äidinmaidon eritystä. Vauvahieronta tarjoaa myös puolisolle mahdollisuuden päästä lähelle lasta. Päivittäisestä hieronnasta voi muodostua rauhoittumisen ja keskittymisen hetki, joka on yhtä hoitava niin lapselle, kuin vanhemmallekin.

Vanhemmat saavat halutessaan ohjauksen tärkeimpien alueiden hierontaan vauvan vatsan hoidon kannalta: pää, korvat, jalat, vatsa ja selkä.

Huom. Rokotusten jälkeen on suositeltavaa pitää viikon tauko ennen seuraavaa hoitokertaa.

Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä, kuinka voimme palvella teitä.

Vastaanotto myös toimitilassamme Savonmäentie 3, Vaajakoski.

Täytä yhteydenottolomake tästä:

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Puhelin

    Viesti

    Jaa Facebookissa »