Vyöhyketerapia04.03.2013Vauva viestii herkästi hyvinvoinnistaan. Hyvästä huolenpidosta huolimatta, vauva saattaa ajoittain tai jatkuvasti kärsiä mm. vatsa- ja/tai iho-oireista, ummetuksesta ja toistuvista korvatulehduksista. Pitkään jatkuneena tällaiset epämiellyttävät tunteet lisäävät vauvan itkua ja aiheuttavat myös unettomuutta.

Vauvan ruuansulatuskanava ja munuaisten toiminta kehittyy valmiiksi vähitellen, ja siksi niin moni vauva kärsii ruuansulatusvaivoista; vatsan kouristelusta, ilmavaivoista ja koliikista. Näihin vaivoihin saa apua, kun huomioidaan äidin ruokavaliossa olevia ruoka-aineita sekä vauvalle tehtävällä hieronnalla.  Vauvan keho saattaa olla ”jumissa” syntymän jälkeen ja pitkään kestäneet itkukohtaukset aiheuttavat jännitystiloja koko kehoon.

Vauvan hieronta on lempeää kosketushoitoa!

Yhdistetyssä vauvahieronnassa ja refleksologisessa vyöhyketerapiassa käsitellään koko kehon vyöhykelinjoja ja heijasteita öljyn kanssa lempeän koskettelun ja hieronnan avulla. Se on myös helppo ja turvallinen hoitomuoto, jossa ei tarvita lääkkeitä. Kohdussa ollessa vauva on saanut ihon kautta paljon hierontaa ja nyt se pitää tehdä muulla tavoin. Hieronta saa aikaan vauvalla mm. verenkierron vilkastumista, hengityksen syvenemistä, ruuansulatuksen vauhdittumista, hermoston tasapainottumista ihon tuntoreseptoreiden kautta, laukaisee lihasjännityksiä, parantaa ja syventää unen laatua ja edesauttaa motorista kehitystä.

Vauvan ehdoilla

Käsittely tapahtuu lempeästi vauvan ehdoilla ja ilman kipua. Jo muutama hoitokerta voi olla avuksi, jolloin vauvan olotila paranee selvästi. Käytännössä hoito myös ohjaa vauvaa itse löytämään hyvän ja tasapainoisen tilan elimistölleen.

Vauvahieronta on avuksi myös yhteyden saavuttamiseksi lapseen, jos vanhemmilla ei ole ollut mahdollisuuksia seurustella vastasyntyneen kanssa. Äidin hieroessa vauvaa lisääntyy vauvalla hyvää oloa tuottavan endorfiinin- ja oksitosiini hormonin erittyminen ja vauva puolestaan antaa sitä äidille. Äidille tämä vaikutus mm. lisää äidinmaidon eritystä. Vauvahieronta tarjoaa myös isälle mahdollisuuden päästä lähelle lasta. Päivittäisestä hieronnasta voi muodostua rauhoittumisen ja keskittymisen hetki, joka on yhtä hoitava niin lapselle, kuin vanhemmallekin.

Vanhemmat saavat halutessaan ohjauksen tärkeimpien alueiden hierontaan vauvan vatsan hoidon kannalta: pää, korvat, jalat, vatsa ja selkä. Teen hierontaa aluksi alle vuoden ikäisille lapsille.

Huom. Rokotusten jälkeen on suositeltavaa pitää viikon tauko ennen seuraavaa hoitokertaa.

Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä, kuinka voimme palvella teitä.

Vastaanotto myös toimitilassamme Savonmäentie 3, Vaajakoski.

Täytä yhteydenottolomake tästä:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelin

Viesti

Jaa Facebookissa »