Imetysvalmennus07.03.2013

Jokainen imetys on omanlaisensa; se voi sujua alusta asti ilman erityisiä haasteita tai se voi olla hyvinkin haasteellista. Imetykseen on hyvä valmistautua jo raskausaikana.

Imetysvalmennuksessa perehdytään imetyksen tärkeimpiin asioihin, imetyksen merkitykseen sekä sen mahdollisiin haasteisiin. Imetysvalmennus syventää kunnallisessa perhevalmennuksessa saatavaa imetystietoutta ja auttaa pääsemään alkuun imetyksessä käytännön vinkkien ja oppien kautta.

Imetysvalmennuksemme ovat räätälöitävissä ja niissä saat henkilökohtaista apua juuri sinua askarruttaviin asioihin; esimerkiksi imetystiheyteen, vauvan käsittelyyn tai imetysasentoihin. Valmennukseen voi osallistua myös puoliso/tukihenkilö, jotta hän osaa tukea äitiä imetystilanteessa.

Imetysvalmennuksessa käsiteltäviä teemoja voivat olla:

 • Imetyksen tärkeys ja merkitys
  • Isän/puolison merkitys imetyksen tukijana
 • Imetyksen käytäntö
  • Imetysasennot
  • Vauvan oikea ote rinnasta
 • Imetyksen käynnistyminen
  • Normaali imetystiheys
  • Ensimmäiset päivät kotona
  • Imetyksen eri vaiheet
 • Maidoneritysrinnalla imetysvalmennus
  • Maidoneritystä lisäävät hierontatavat
  • Tiheän imun kaudet
 • Imetysongelmat ja niiden ratkaisut
 • Imetyksen tunteet
 • Vauvan tarveviestintä
  • Ihokonktakti
 • Vauva kasvaa, imetys muuttuu
 • Sormiruokailu ja kiinteisiin ruokiin siirtyminen

Imetysvalmennukset ovat käytännönläheisiä ja toiminnallisia kokonaisuuksia, joissa tähdätään mm. vuorovaikutteiseen keskusteluun ja vertaistukeen ryhmän kanssa. Vauvan käsittelyä ja imetysasentoja harjoitellaan käytännössä valmennusnuken kanssa. Opit jäävät hyvin mieleen erilaisten videoiden ja oheismateriaalin avulla.

Valmennukseen voit tulla missä vaiheessa raskautta tahansa. Imetysvalmennus sopii myös uudelleensynnyttäjille; näin valmennuksesta saa apua ja tukea myös aiemman imetyksen haasteisiin ja imetystä voi uuden vauvan kanssa lähestyä eri tavalla. Synnytyksen jälkeen saat apua imetysohjauksessa. Lue lisää >>

Rinnalla imetys -yksilövalmennus raskausaikana

Yksilövalmennus järjestetään kotonasi, tutussa ympäristössä. Valmennus on hyvin keskusteleva ja havainnollistava; esimerkiksi imetysasentoon ja vauvan käsittelyyn voidaan keskittyä rauhassa. Koska yksilövalmennus järjestetään kotonasi, se tarjoaa mahdollisuuden myös vaikkapa parhaiden imetyspaikkojen löytämiseen konkreettisesti.

Yksilövalmennus on räätälöitävissä tarpeesi mukaan. Esimerkiksi esikoistaan odottavan äidin kanssa voidaan käydä tarkemmin läpi vauvan käsittelyä ja vauvan asentoa rinnalla; uudelleensynnyttäjän kanssa puolestaan keskitytään enemmän imetyksen haasteisiin ja edellisen imetyksen ongelmien ratkaisuun. Yksilövalmennukseen voidaan sisällyttää myös vauvan perushoitoa käsittelevä osio.

Kesto: 2 h
Hinta: 70 € (sis. puolison tai tukihenkilön osallistumisen)
Matkat hinnaston mukaisesti.
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan valmennus toiveidesi mukaan.

Rinnalla imetysvalmennus -kotikutsut raskausaikana

Kotikutsuille voit kerätä mukaan ystäviäsi kotonasi järjestettävään imetysvalmennukseen. Osallistujat voivat olla raskaana olevia ystäviäsi tai muuten vaan imetyksestä kiinnostuneita.

Kotikutsujen valmennustyyli on keskusteleva ja kokemuksellinen. Ryhmävalmennukseen verrattuna kotikutsut on monesti helpompi tapa perehtyä uuteen aiheeseen – tutulla porukalla. Kotikutsut voi järjestää yllätyksenä odottavalle äidille myös Mother Blessing kutsujen tai Babyshowerin yhteydessä!

Kotikutsujen vähimmäisosallistujamäärä on kolme henkilöä. Puolisot ja tukihenkilöt ovat myös tervetulleita mukaan kutsuille. Kotikutsujen osallistujat saavat kiitokseksi osallistumisestaan imetystä tukevan tuotteen – kutsuilla on myös mahdollista ostaa tai vuokrata tuotteitamme.

Kesto: 1,5 h
Osallistujamäärä: 3-6 odottavaa äitiä
Hinta: 120 € (3 äitiä) seuraavat 30 €/äiti
(hinnat sisältää puolisoiden tai tukihenkilöiden osallistumisen)
Matkat hinnaston mukaisesti.
Ota yhteyttä ja kerro toive kutsujen ajankohdasta niin suunnitellaan valmennus toiveidesi mukaan.

Rinnalla imetys -ryhmävalmennus raskausaikana

Ryhmävalmennuksia järjestetään toimitilassani Vaajakoskella.

Valmennus järjestetään, kun ryhmässä on vähintään neljä äitiä. Puoliso tai tukihenkilö on tervetullut mukaan valmennukseen samalla kustannuksella.

Kesto: 2.5 h
Osallistujamäärä: väh. 4 äitiä
Hinta: 40 € (sis. puolison tai tukihenkilön osallistumisen)
Tulevat valmennukset näet sivun alalaidasta tai ota yhteyttä.

Täytä yhteydenottolomake tästä:

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelin

  Viesti

   

  Jaa Facebookissa »