Naisen rinnalla – elämän matkalla

Tunne Rintasi ry

Rintojen omatarkkailu on tärkeä osa jokaisen naisen terveydenhoitoa. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä ja rintojen omatarkkailu on yksi tekijä rintasyövän varhaistoteamisen edistämisessä. Se täydentää mm. seulontamammografiaa.

Rintasyöpä koskettaa tavalla tai toisella lähes jokaista naista työtoverin, ystävättären, sukulaisen tai naapurin sairauden kautta. Joka kahdeksas nainen sairastuu siihen jossain elämänsä vaiheessa. Rintojen omatarkkailusta on todella hyötyä. Kun oppii tuntemaan omat rintansa, oppii löytämään kyhmyt ja muut muutokset. Lohdullista on, että suurin osa löytyvistä kyhmyistä on hyvänlaatuisia. Jos olet epävarma löydöksestäsi, ota yhteys omaan lääkäriisi, terveydenhoitajaan tai terveyskeskukseen.

Varmistaminen kannattaa.

Opastamme kaiken ikäisiä rintojen omatarkkailussa. Olemme mielellämme mukana erilaisissa tilaisuuksissa, esimerkiksi jäsenilloissa, vapaa-ajan harrastusryhmissä sekä yhdistysten tilaisuuksissa. Opastukset suunnitellaan osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toimintaamme rahoittaa Raha-automaattiyhdistys, joten tilaajalle ja osallistujille opastustilaisuudet ovat maksuttomia. Vähimmäis osallistujamäärä on kymmenen henkilöä, ylärajaa ei ole. Tilaaja vastaa tilaisuuden järjestämisestä, markkinoinnista ja mahdollisesta tilavuokrasta.

Tunne Rintasi ry:stä voi kysyä koulutusta työpaikoille, terveyskeskukseen, syöpätautien osastoille ja poliklinikoille sekä henkilökunnan työterveyshuoltoon. Räätälöimme tarpeiden mukaisesti jokaiselle sopivan tilaisuuden. Koulutus on tällöin maksullinen.

Mitä aktiivisempia naiset itse ovat, sitä aikaisemmin löytyy mahdollinen muutos rinnassa. Kannattaa toimia ja opetella tuntemaan rintansa.

Raha-automaattiyhdistys tukee koulutustoimintaamme.

Toimin Keski-Suomessa opastusta tekevänä kouluttajana.

Varaa opastus omalle naisporukallesi tästä.

Suomessa on lähes kaksi miljoonaa naista, jotka voivat vaikuttaa rintojensa terveyteen tarkkailemalla niitä säännöllisesti. Tunne Rintasi ry (ent. ProMama ry) onkin jo yli 15 vuotta kouluttanut terveydenhuollon ammattilaisia ja asiasta kiinnostuneita naisia opastamaan ja motivoimaan rintojen omatarkkailuun. Yhteistyö naisjärjestöjen kanssa on ollut ja on edelleen erittäin merkittävää.

OMAKUU_sovellus