Imetyshetkiä valokuvaprojekti Keski-Suomessa27.02.2015

iedote Julkaisuvapaa 27.2.2015
Imetyshetkiä-valokuvaprojekti kiertue on nyt Keski-Suomessa

Imetystukiäidit Jenna Gyllenbögel Alavudelta ja Minna Mäkinen Seinäjoelta ovat kuvanneet vuoden 2012 aikana imettäviä naisia pienten lastensa kanssa. Imetyshetkiä -valokuvaprojektin näyttely esittelee kolmentoista kuvan ja tarinan avulla, miltä äidiksi tuleminen ja imettäminen tuntuvat Suomessa tänä päivänä. Kuvat haastavat pohtimaan, miksi imetys on tärkeää.

Asianmukaisen tiedon ja riittävän tuen saaminen on monelle imettävälle äidille hankalaa. Herkästä aiheesta puhuminen ei ole aina mahdollista neuvolassa tai omassa ystäväpiirissäkään. Moni äiti jää imetyksensä kanssa yksin, riippumatta siitä sisältääkö imetysaika enemmän pettymyksiä vai onnistumisen tunteita.

Valokuvaprojektisssa äideille on annettu lupa sanoa ääneen: ”Imetys on minulle tärkeää, olen ylpeä että imetän!” samalla tiedostaen imettämisen olevan aina äidin oma päätös. Kuvien äidit ovat kirjoittaneet omia tarinoitaan ja löytäneet imetyksen kautta itsestään uusia puolia äitinä ja naisena. Vaikka arki ei aina sujukaan helposti, jokainen imetystarina on epätäydellisyydessäänkin ainutlaatuinen ja arvokas. Jokainen äiti on itse suunnitellut kuvansa.

Imetyksen tuki ry on ollut mukana tukemassa Imetyshetkiä -valokuvaprojektia. Yhdistys edistää imetysmyönteisiä asenteita, järjestää koulutusta ja tarjoaa laadukasta imetyksen vertaistukea Imetystukipuhelimessa ja vertaistukiryhmissä valtakunnallisesti. Imetyshetkiä -valokuvaprojekti on osa Raha-automaattiyhdistyksen tukemaa Esteetön imetys-projektia. Imetyshetkiä -valokuvaprojekti on toteutettu täysin vapaaehtoistyönä.

Näyttelyaikataulu:

Imetyshetkiä valokuvaprojekti kiertue Keski-Suomessa

2.-14.3.2015, Hippakauppa, Savonmäentie 3, joka on imetysmyönteinen paikka vauvanhoito mahdollisuuksineen

Imetyshetkiä_valokuvanayttely_2015_KSSHP

16.-29.3.2015, Keski-Suomen keskussairaala, kahvion käytävä

Lisätiedot Keski-Suomen näyttelystä:
Tmi Rinnalla, Salla Joutsen, terveydenhoitaja, imetysohjaaja- ja kouluttaja,
p. 045 101 5322
salla.joutsen@rinnalla.fi

Lisätiedot projektin tekijältä
Imetystukiäiti Minna Mäkinen,
p. 0400 778 928,
makinen.minna@gmail.com

www.facebook.com/imetyshetkia