Blogi

Rinnalla palvelee kesällä – lomalla 30.7.-5.8.201811.07.2018

Kesä on aktiivista aikaa perheiden kanssa ja sen johdosta palvelut ovat joustavasti tarjolla myös heinä- ja elokuussa. Voit varata ajan soittamalla tai laittamalla s-postia yhteydenottolomakkeen kautta -> tästä.

Katsotaan teille sopiva yksilöllinen ajankohta Vauvantai® synnytysvalmennukseen ja saatte valmennuksesta mukaanne paljon käytännöllisiä keinoja harjoiteltavaksi ja sitten aikanaan käytettäväksi parhaimmat teille sopivat menetelmät itse synnytyksessä. Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta rentouttaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja voimme jutella raskauteen ja synnytykseen liittyvistä ajatuksistasi ja toiveistasi jos näin toivot. Synnytys- ja perhedoulapalveluihin liittyvät tapaamiset on hyvä tehdä nyt ja antaa sen jälkeen mielelle rauha valmistautua synnytykseen, kun ympärilläsi on ne ihmiset, joiden positiiviseen synnytysvoimaan luotat. Synnytykseen suunnitellut Tens-laitteet tukevat luonnollisella endorfiinituotannollaan yhtenä lääkkeettömänä keinona supistusten aikaansaamaa oloa ja vievät sitä eteenpäin. Vuokralaitteita saatavilla nopeasti ja joustavasti.

Imetyshaasteet eivät voi odottaa viikkoja, joten nopea apu ja tuki on saatavilla näin kesälläkin. Suositut imetysohjaus kotikäynnit antavat perheelle mahdollisuuden levätä ja rauhoittaa arkea sekä huomioida tilannetta juuri teidän kotona sopivin keinoin.

Lomaviikon pidän 30.7-5.8.18 ja seuraavan sitten talven tuiskeessa.

Rinnalla palvelee kesällä 2018

Lue lisää »

Rinnalla on mukana Fiilistämön Hyvinvointitorilla 27.5.201825.05.2018

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtuma 27.5.2018 Jyväskylässä!

Teehuone Teeleidi, Kramsunkatu 1, 40600 Jyväskylä.

Hanki lippusi täältä: www.fiilistamo.com/

Tarjous hyvinvointitorille

Hyvinvointitorin ohjelman luennoitsijat

Lue lisää »

Äitien ja odottajien ilta 23.5.201802.05.2018

Järjestämme jälleen kivan illan Perhekeskus Tourutuvalla 23.5. klo , jossa saat tietoa ja tukea tulevissa suunnitelmissasi.

Kehollinen tasapaino raskausaikana – Salla
Erkauma ja lantionpohja, äitiysfysioterapia  – Anne
Ergonominen kantaminen – Elina

Kehollinen tasapaino raskausaikana eli mitkä lantiota tasapainottavat harjoitukset tukevat vauvan asettumista optimaaliseen tarjontaan lantiossa ennen synnytystä.
Erkauma ja lantionpohja, äitiysfysioterapia eli mitä erkauma on, mitkä ovat riskitekijät, mitä tehdä ja välttää jos on erkaumaa, lantionpohjan lihasten tärkeys ja harjoittelu.
Ergonominen kantaminen eli mitä on ergonominen kantaminen, milloin voit aloittaa ja miten pääset alkuun kantamisen kanssa.

Pidämme kolme samansisältöistä esitystä illan aikana, joten voit valita näistä juuri ne, jotka ovat sinulle ajankohtaisia. Tarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumista ja tilan koon suhteen on myös osallistujamäärä rajoitettu.

Ilmoittautua voit jollekin meistä 20.5. mennessä:

Elina Raitanen, sertifioitu kantoliinaohjaaja, Vauvauva,
puh. 0400-952809, s-posti: info@vauvauva.fi,
Anne Leikas, äitiysft, liikuntafysiologi, puh. 040-5644301,
s-posti: anne@hyvinvointianneleikas.fi,
Salla Joutsen, terveydenhoitaja, doula, puh. 045-1015322,
s-posti: salla.joutsen@rinnalla.fi

Olemme kokeneita ammattilaisia ja palvelemme niin pienissä, kuin isoissakin kysymyksissä parhaan taitomme mukaan. * TERVETULOA*

Perhekeskus Tourutuvalla järjestetään jälleen suosittu Äitien ja odottajien ilta 23.5.2018

 

 

 

Lue lisää »

Vauvan päivä 29.9.29.09.2017

Vauvan viisaus näkyy silmistä ja kehon viesteistä. Teen päivittäin töitä näiden ihanien vauvojen kanssa ja sanoitan vanhemmille vauvan oloa, jota huomaan ja kannustan heitäkin seuraamaan. Perheen sylissä kasvaa tärkeitä lapsia meille jokaiselle. Kiitos, että saan tukea vauvan kasvua perheiden rinnalla!

*Tarjolla olleet ajat ovat jo täyttyneet.* Tarjoan viidelle vauvalle kokemuksen vauvahieronnasta maksutta erikseen sovittavana ajankohtana tänä vuonna. Ajat ovat varattavissa vauvan päivän 29.9. 17 aikana. Hoitopaikka on Vaajakoskella olevassa hoitotilassani.

#vauvanpäivä #vauvanpaiva #vauvahieronta

Lue lisää »

Erkauma, Bellybinding ja kehollinen tasapaino raskausaikana tapahtuma01.09.2017

Äitien ja tulevien äitien ilta 19.9.2017 klo 18-20 Perhekeskus Toututuvalla

Aiheitamme ovat:
Raskausajan hyvinvointi ja tasapainoinen keho
Mitkä lantiota tasapainottavat harjoitukset tukevat vauvan asettumista optimaaliseen tarjontaan lantiossa ennen synnytystä.
Asiantuntijana Salla Joutsen, terveydenhoitaja, doula, Vauvantai® synnytysvalmentaja, Tmi Rinnalla

Vatsalihasten erkauma ja lantionpohjan lihakset 
Mitä erkauma on, mitkä ovat riskitekijät, mitä tehdä ja välttää jos on erkaumaa, lantionpohjan lihasten tärkeys. Asiantuntijana Anne Leikas, lantionpohjan fysioterapeutti ja äitiysfysioterapeutti, Hyvinvointipalvelut Anne Leikas ja Mehiläinen Jyväskylä

– BellyBind ja ergonominen kantaminen
Miten BellyBind helpottaa synnytyksestä palautumista ja tukee ulkoisesti keskivartaloa. Mitä on ergonominen kantaminen, milloin voit aloittaa ja miten pääset alkuun kantamisen kanssa.
Asiantuntijana Elina Raitanen, Die Trageschule Dresden -sertifioitu kantoliinaohjaaja, VauVauva

Tilaisuus on maksuton. Kahvituksen järjestämiseksi pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan etukäteen su 17.9. mennessä tästä. ⇒ Äitien ja tulevien äitien ilta (Kahvia/teetä varattu ilmoittautuneille, mutta viime hetken tulijat myös tervetulleita! :))

Ilmoittautua voi myös (ja lisätietoja antavat):
Elina, s-posti: info@vauvauva.fi, puh. 0400-952809,
Anne, s-posti: anne@hyvinvointianneleikas.fi, puh. 040-5644301,
Salla, s-posti: salla.joutsen@rinnalla.fi, puh. 045-1015322

 

Lue lisää »

Kesäajan lomapäivät20.07.2017

Kesäajan lomapäiväni ovat 20.-21.7. ja 28.7-1.8.2017.

Yhteydenottoihin vastailen sopivassa hetkessä ja kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä omaan neuvolaasi/synnytyssairaalaasi.

Lue lisää »

Vastaanotto jälleen avoinna!01.02.2017

Kiitos yhteydenotoista toimenpiteen ja loman aikana! Kaikki ovat saaneet Tens-laitteensa ja rintapumput ovat palautuneet vuokralta

Palvelen teitä asiakkaita mahdollisimman pian. Tiedossa on mm. Vauvantai -synnytysvalmennusaikoja, synnytystä valmistelevia hoitoja, imetysohjausaikoja, Tens-laitteiden toimituksia, vauvojen hieronta-aikoja, refleksologian opiskelijahoitoja ja doulan teehetkiä kevätauringon paistaessa.

Toipumiseni on ollut erinomaista ja liikkuminen on nykyään joustavaa vaikka välillä pitää vielä malttaa edetä rauhassa. Omaan hyvinvointiin panostamalla olen saanut mahdollisuuden tehdä edelleenkin tätä rakastamaani työtä teidän parhaaksi.
~ Salla~

Lue lisää »

Vastaanotto suljettu 5.12.2016 – 31.1.201729.11.2016

rinnalla_pienokainen

Hyvät asiakkaat,

vastaanottoni on suljettu 5.12.2016 – 31.1.2017 toimenpiteen/loman vuoksi.

Verkkokauppa sekä Tens-laitteiden ja Ameda Elite -rintapumppujen vuokraukset toimivat myös tuolloin normaalisti.

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse:
salla.joutsen@rinnalla.fi

Terveisin,
Salla

Lue lisää »

Kompassit imetyksen tueksi -julkaisut18.10.2016

Pohjoismaista imetysviikkoa vietetään Suomessa viikolla 42. Olen ollut mukana työryhmässä, joka on koonnut kompasseja imetyksen tueksi ja ne julkaistaan tänään. Näiden avulla voidaan jutella mukavasti tulevista asioista kuvien kautta tai sitten tekstien kautta.kuvakooste_imetyksenvaiheista

Materiaalit voi ladata sivulta www.vamykouluttajat.fi/

kuvakooste_teksti_imetyksenvaiheista

Lue lisää »

Synnytykseen valmentavat hoidot16.06.2016

Raskausaikana tulee eteen erilaisia pieniä ja suurempia tuntemuksia, joilla keho viestii tarpeistaan. Kokemukseni mukaan kokonaisvaltainen hoito tukee valmistautumista tulevaan synnytykseen ja auttaa sinua kuuntelemaan kehosi tarpeita. Esimerkiksi levollisemmat yöunet, turvotuksen väheneminen, jomotusten ja kipujen lievittyminen ovat tärkeitä kohteita hoidolle, joissa voin sinua auttaa. Hoitoihin voi tulla jo 12 raskausviikon jälkeen.

Vauvan asennolla on merkitystä synnytyksen käynnistymiselle ja sen edistymiselle. Teen refleksologisen vyöhyketerapian ja synnytystä valmistelevan raskausakupunktion hoitoja raskaana oleville. Hyödynnän yhdysvaltalaisen Gail Tullyn kokoamaa ohjelmaa eli spinning babies harjoitteita vauvasi optimaalisen asennon löytymiselle ja ohjaan sinulle näitä harjoituksia tehtäväksi myös kotona. Synnytystä aktivoiva hoitosarja voidaan aloittaa 36 raskausviikolta ja erityisesti raskausviikon 40+0 täyttyessä voidaan siihen lisätä korva-akupunktio eli aurikuloterapia, jolla voidaan houkutella pientä kohtuvauvaa syntymään. Tarvittaessa neulojen tilalla voidaan käyttää painonastaa. Hoitoja voidaan tehdä aluksi 1xkk ja 36 rvk jälkeen 1-3xvk aina tilanteen mukaan sopien.

Äideille, jonka vauva viihtyy perätilassa löytyy myös hoitokeinoja, joita on hyvä aloittaa tekemään jo rvk 34 alkaen, jos siis toivot vauvalle kääntymistä ennen synnytystä.

Kokemukseni synnytysdoulana ja synnytysvalmentajana tuo luonnollisesti keskustelumme sisältöä tulevasta tapahtumasta ja tehtävänäni on tukea sinua kokoamaan niitä toiveita, joita synnytykseltäsi toivot. Lisäksi imetyksestä ja arjesta vauvan kanssa voimme jutella hoidon yhteydessä.  Rintamaidon muodostumisen käynnistelyyn eli ”maidotukseen” ja runsaaseen turvotukseen rinnoissa saat myös hoitoja vastaanotollani tai kotikäyntinä.

Synnytystä valmistelevat vyöhyketerapia- ja akupunktio hoidot

  • ensimmäinen kerta 120 min, sisältää haastattelun ja hoidon
  • muut kerrat 90 min

hinta 55 €/kerta (vastaanotolla)

Lue lisää »